sreda, 29. februar 2012

knjiga za mesec marec

Knjiga prejšnjega meseca je simpatična, lahko berljiva in občasno ti da misliti, težko pa rečem,da bom še kdaj posegla po njej. Mogoče zato, ker imam raje resnične življenjske zgodbe, te me vedno navdihnejo.
Zato sem tudi ta mesec izbrala še eno resnično življenjsko zgodbo.Torej

za mesec marec
sem izbrala knjigo






Menda gre za trilogijo: Otrok džungle ( prva knjiga), Klic Džungle  (druga knjiga),  Plenilka in Plen  (tretja knjiga). Mogoče sem zamešala vrstni red. A vse govorijo o mladenki, ki se je iz Indonezijske divjine vrnila v svojo rodno domovino, Nemčijo. Takole jo napoveduje spletna knjigarna Felix in tako je zapisasno na hrbtni strani knjige:

O deklici, ki je prišla iz kamene dobe

"Rada bi vam povedala zgodbo, zgodbo o dekletu, ki je odraščalo v drugi dobi ..."

Ena najbolj nenavadnih življenjskih zgodb našega časa se začne, ko Sabine Kuegler, petletna hčerka nemških jezikoslovcev in misijonarjev, prispe v Zahodno Papuo (Indonezija). Svojo mladost preživi sredi pragozda pri plemenu ljudožercev, ki še danes živijo kot v kameni dobi in opravljajo stare obrede ubijanja. Odrašča z otroki džungle, od katerih se nauči, kako s puščico ustreliti strupenega pajka in kako okusne so lahko pečene žuželke. Narava je bila njeno igrišče, džungla njena domovina.

Ko se s sedemnajstimi leti vrne v Evropo, da bi dokončala šolanje, se ji zdi sodobni svet veliko nevarnejši od življenja v pragozdu. Se bo otrok džungle v njej lahko prilagodil hitremu ritmu velemest?


Ni komentarjev: